VENECIJA

Venecijanska maska
        
           VENECIJA
 • Najljepši grad na svijetu. Čak i ne trebate posjetiti Veneciju da bi je zavoljeli. Ali, posjetom Venecije sigurno se vraćate u 18. stoljeće ili čak u dalju prošlost.
 • Duh prošlosti provlači se iza svakog  ugla , mosta , volta ("tunel" za pješake), trga, maske, gondole... Zaboravljate da je 21. stoljeće i s pravom očekujete vidjeti Cassanovu iza ugla ili na nekom mostiću gdje uz malo sreće postanete njegova sljedeća "žrtva". Most uzdaha danas stvarno oduzima dah milionima svjedoka, Bazilica Sv. Marca uvlači posjetioce u svoju utrobu kao neka morska neman. 
 •    
   
  A. Vivaldi: Dresden concerto for violin, strings in G minor 

  Teško će te se oduprijeti iskušenju ne postati jedan od tamošnjih likova iz prošlosti. Od tolikog broja ljudi koji su tu, čak ako ste i sramežljivi, brzo će te uočiti da nema baš nitko tko Vas može vidjeti ako slučajno lošije glumite odabranu ulogu. Ma, samo se Vi opustite, nazdravite prvome s lijeva ili s desna i ne propuštajte ni sekundu veličanstvene scene.                                   kanal i gondola
  Također nemojte mi biti gladni i žedni. Onaj crveni Spritz koji svi konzumiraju oko Vas a vi neznate što je to crveno u čašama - također probajte! Ni Bellini nije loš, iako je meni Cosmopolitan draži. Ali ja sam više za onaj crni merlot iz fontane. Od hrane ne žalite novac na dobre rižote od sipe!!! Slobodno probajte i tjesteninu, ali rižoti su savršeni ako su dobro pripremljeni... Ostalo po Vašem izboru.
  Ping my blog www.HyperSmash.com
Ping search engines.