- RESTAURANTI u Veneciji i Venetu poslužuju pretežno italijansku hranu iz regije, a u Veneciji je naglasak uglavnom na ribi. Gdje god krenete, naći će te jednostavnu pripremu hrane , s jelima koja u potpunosti iskorištavaju tradicionalne lokalne sastojke.
![]() |
Antipasto di Frutti di Mare |
- Za većinu Venecijanaca ručak (pranzo) je oko 12.30, a večera (cena) od 20 pa nadalje, premda restorani zbog mnogih stranih gostiju počinju posluživati večeru ranije.
- Restorani mogu biti zatvoreni nekoliko tjedana tijekom zime, a također i dva do tri tjedna tijekom ljetnih godišnjih odmora zaposlenika. Znači, nemojte biti razočarani ako naiđete na zatvorena vrata a baš želite ići u restoran za koji Vas vežu lijepa sječanja ili prije polaska provjerite.
- Pronalaženje restorana u Veneciji može biti zbunjujuće, zato koristite plan grada a obavezno prije polaska naučite 6 Venecijanskih gradskih četvrti (sestiere).
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str
![]() |
Venecijanski spritz |
TIPOVI RESTORANA:
Mjesta na kojima možete jesti u Italiji karakterizira zbunjujuća raznolikost naziva, a i razlike među njima mogu biti znatne.
- Ristorante je elegantniji od lokala koji se nazivaju trattorija ili osteria, primjerice, i vjerojatno je da će biti skuplji.
- Danas postoji i sve veća ponuda fast-fooda i tavole calde, gdje se ne naplaćuje kruh i usluga.
- Birreria i spaghetteria su manje elegantna mjesta za jelo, a nude pivo, tjesteninu i lagane obroke; uglavnom će te ih naći izvan same Venecije.
- Dobra pizzeria koristit će peći na drva za pizze; a ako je tako obično su otvorene samo navečer. Ako ne želite čitav obrok za ručak, uvijek možete zastati u baruili kafiću i naručiti neki lagani obrok.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str
RADNO VRIJEME I NERADNI DANI:
- Radno vrijeme doslovno je jednako u cijeloj Veneciji. Od 12.00 do 14.30 za ručak i od 19.30 do 22.30 za večeru. Prema italijanskom zakonu svi restauranti zatvoreni su jedan dan tjedno, a neki osim toga još jednu večer, neradni dani raspodijeljeni su tako da je jedan restoran u svakoj četvrti otvoren.
![]() |
Anguille in Umido - brudet od jegulja |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str
VEGETARIJANSKA PREHRANA:
- Italijanima je teško shvatiti vegetarijanstvo, no ako jedete ribu, bez ikakvih problema će te dobro jesti. Ako ne jedete ribu, još uvijek su Vam na raspolaganju razna bezmesna jela jer se mnoga predjela (antipasti), juhe i umaci za tjestenine temelje na povrću. Salate i povrće su uvijek ukusni, a većina lokala rado će Vam poslužiti omlet (frittata) ili niz sireva.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str
GOTOVI JELOVNICI:
- U danima kada je Italija izgrađivala svoju turističku industriju svi restorani morali su imati gotove jelovnike. To je uglavnom ukinuto, osobito izvan glavnih turističkih središta. Restorani često imaju tzv. menu turistico oglašen na zidu prema ulici, ali ne i u stvarnoj ponudi. Takvi jelovnici, ako ih pronađete, obično su jednolični i ne nude mogućnost kušanja prekrasne raznolikosti lokalne kuhinje.
- Ako nemate mnogo novaca, bolje je naručiti dobru tjesteninu i salatu, što je prihvatljivo svuda osim u najpomodnijim mjestima. Menu gastronomico je gotov jelovnik koji se sastoji od šest ili sedam jela, što će Vam omogućiti da kušate čitavu paletu specijaliteta šefa kuhinje.
![]() |
Spaghetti alle Vongole |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str
KOLIKO PLATITI:
- Pristojbe za prijevoz mogu povećati cijenu osnovnih usluga pri dolasku u Veneciju i do 30 posto, što djelomično objašnjava visoku cijenu hrane. Ujeftinijim mjestima i pizzerijama možete pojesti obrok od dva jela s pola litre vina za oko 10 do 15 €. Obrok s tri jela stoji oko 18 do 25 €, a u pomodnim restoranima možete ga platiti i između 50 i 70 €.
- Gotovo svi restorani naplaćuju posebno kruh (pane e coperto), obično od 1 do 3 €. Mnogi dodaju i 10 posto naknade za uslugu (servizo) na račun (il conto) pa zato uvijek provjerite je li to slučaj. Premda je napojnica stvar Vašeg izbora, prihvatljiv iznos je 12 do 15 posto.
- Restorani su zakonom obvezani izdati Vam račun (una ricevuta fiscale). Komadići papira s nečitljivim črčkarijama su nezakoniti i vaše je pravo zatražiti pravi račun. Najprihvaćenije sredstvo plaćanja je gotovina, no mnogi restorani prihvatit će plaćanje najpoznatijim kreditnim karticama. Čekovi s pripadajućim čekovnim karticama prihvaćeni su pri rezervaciji.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 234.str i 235. str.
REZERVACIJE:
![]() |
Risotto alle Seppie - Crni rižot od sipe |
- Bez obzira na raspon cijena, najbolji restorani u Veneciji uvijek su puni, stoga je najbolje rezervirati stol, osobito ako do restorana dulje putujete čamcem. Ako restorani nemaju mogućnost rezervacije, pokušajte doći ranije kako bi ste izbjegli čekanje.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 235.str
ODIJEVANJE ZA IZLAZAK NA VEČERU:
- Italijani se općenito vole lijepo odijevati i uređivati pa ni izlazak na večeru nije izuzetak. No to ne znači da žene u restoranu moraju imati večernje haljine niti da muškarci moraju imati kravatu te će te se rijetko osjećati neprikladno odjeveni bez sakoa. Elegantna ležerna odječa opće je pravilo i za muškarce i za žene.
![]() |
Carpaccio |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 235.str
JELOVNIK ILI KAKO NARUČITI:
- I ručak i večera u restoranima slijede isti primjer i obično počinju antipastom ili predjelom (plodovi mora, masline, goveđi carpaccio, slanina, salama), nakon čega slijedi PRIMO (juha, riža ili tjestenina). Glavno jelo ili SECONDO bit će riba ili meso, posluženi sami, uz povrće (contorni) ili sa salatom (insalata). Prilog nikada nije uključen u cijenu glavnog jela. Za kraj će te vjerojatno moći birati između voća (frutta), deserta (dolce) ili sira (formaggio), ili možete odabrati kombinaciju svega toga. Kava - italijani uvijek piju espresso, nikada cappuccino - naručuje se i poslužuje na kraju obroka, često uz digestivo. U jeftinijim restoranima, jelovnik (il menu) može biti napisan kredom na ploči ili će Vam konobar jednostavno reći koja su jela dnevni specijaliteti kada sjednete za stol.
![]() |
Palenta |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 235.str
ŠTO JESTI U VENECIJI!!?
- Tradicionalni venecijanski specijaliteti temelje se na najsvježijim sezonskim sastojcima, mesu i siru s kopna te velikom izboru riba i plodova mora. Ovdje se jede tjestenina, kao i u cijeloj Italiji, no tipična je palenta, načinjena od kukuruznog brašna, kao i mnoge vrste rižota a sa kopnu dolaze neke poznate salame.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 236.str
ŠTO PITI U VENECIJI?
- Italija proizvodi vino više od 3000 godina, a proizvodnja u Venetu odraz je toga, s najvećim količinama vrhunskih DOC (Denominazione di Origine Controllata) vina u Italiji. Ta regija proizvodi obilje različitih vina, među kojima nisu samo slavna vina kao što su soave, valpolicella i bardolino, nego i mnoga druga s odličnim omjerom cijene i kvalitete. Premda su italijani uz jelo skloni piti laganija vina, ovo je područje poznato i po nekim odličnim jakim vinima. Poznat je italijanski digestivo, grappa, što se proizvodi u ovom dijelu zemlje, a obrocima često prethodi aperitivo ili čaša lokalnog prošeka.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 238.str
- Crvena u Venetu proizvode se uglavnom oko Bardolina i Valpolicelle između Verone i jezera Garda. Izrađena uglavnom od grožđa corvina, obićno su lagana i voćnog okusa, no kvaliteta im se može razlikovati pa se isplati potražiti pouzdana imena.
- Valpolicella dolazi u nekoliko oblika. Osim normalnog pitkog vina, postoji i kao ripasso, bogat bojom i jačinom što se dobiva maceracijom ljuski grožđa prije prešanja. Recioto della Valpolicella je sasvim drukčije vino, bogatog okusa i slatko, a proizvodi se od odabranog grožđa sušenog na zraku. Neka recioto vina prolaze daljnju fermentaciju da bi se uklonila slatkoća i daju jaki, suhi Recioto Amarone. To su neka od najjačih prirodnih alkoholnih vina na svijetu i vrlo su ukusna, ali i skupa. Odlična crvena vina proizvode proizvođači kao što su Venegazzi i Maculan od sorti grožđa cabernet suvignon i merlot.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 238.str
- Veneto proizvodi više bijelog nego crvenog vina, a većina tih vina dolazi iz vinograda oko grada Soave, smještenog na vrhu brežuljka. Ta vina mogu biti jednolična, no sve veći broj proizvođača pokušava poboljšati imidž soavea.
- Bianco di Custoza, "super soave" bogatog okusa s istočnih obala jezera Garda, vrijedi kušati. Breganze je ime koje se isplati potražiti, a Macullan je vodeći u proizvodnji svježih, čistih, ne pretjerano skupih vina i desertnih vina svjetske klase.
- Gambellara se pravi uglavnom od grožđa garganega iz Soavea i rijetko je loše kvalitete. Venegazzi je još jedan proizvođač kojemu možete vjerovati kad je riječ o kvaliteti bijelih vina.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 239.str
- Italijanska vina klasificirana su prema četiri razine kvalitete. Počevši od vrha, status DOCG (Denominazione di Origine Controllata Garantita) dodjeljuje se malom broju italijanskih regija koje uzgajaju grožđe od kojih ni jedna nije u Venetu. Većina kvalitetnih vina - više od 250 u cijeloj Italiji - ulazi u kategoriju DOC (kao i DOCG, ali bez garancije) i to su dobra kvalitetna vina. IGT (Indicazione Geografica Tipica) je nova kategorija u Italiji, koja odgovara popularnoj francuskoj Vin de Pays. Posljednja kategorija je vino da tavola ili stolno vino no, zbog strogih italijanskih zakona, mnoga su odlična vina svrstana u tu kategoriju.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 238.str
- Pjenušavo vino iz Veneta, prosecco, savršeno je bilo kao osvježavajući lagani aperitivo, bilo uz jelo. Potječe iz Conegliana središtu najbolje italijanske škole za vinare i prodaje se kao secco (suho), ili amabnile (srednje slatko), te kao frizzomate ili spumantte (polu pjenušavo i pjenušavo). Odlično paše uz voće i uz plodove mora, a prosecco je tradicionalna baza za belini ukusan aperitiv od dva vina pomiješana sa svježim sokom breskve.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 239.str
APERITIVI I OSTALA PIĆA:
- Italijanski aperitivi uglavnom se temelje na vinu i to su gorka pića biljnog okusa poput martinija i camparija. Manje su poznati biljni Punte e Mes, Cynar (načinjen od artičoke) i narančasti Aperol koji je dobro pomiješati s bijelim vinom i sodom. Cordino je popularno bezalkohlno piće. Za smirivanje želuca nakon obilnog obroka to su amari i digestivi. Isplati se kušati montenegro i ramazzoti, a grapa, destilirana iz vinskog taloga još je jedno omiljeno piće. Lokalni specijalitet Trevisana pomiješan je s ekstraktom crvenog radića iz Trevisa. Italijanski konjak može biti prilično uljast, no pouzdano ime je Vecchia Romagna.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 239.str
- Italijanski voćni sokovi u bocama su dobri, a ima ih u raznim okusima poput kruške, marelice i breskve. Mnogi će Vam barovi istisnuti sok, sprematta od svježe naranče (arancia) ili grejpa (pompelmo), na licu mjesta. Frulato je ledena mješavina mlijeka i svježeg voća.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 239.str
- Kava je sastavni di života u Italiji. Mliječni cappuccino s čokoladnim mrvicama pije se za doručak, a malene šalice snažnog crnog espressa tijekom cijelog dana. Ako volite kavu s mlijekom, odaberite caffe con latte ili sa samo malo mlijeka, caffe macchiato. Crna kava koja nije jaka je caffe lungo, doppio je posebno jaka, dok je correto kava sa dosta alkohola.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 239.str
OSVRT NA NEKE POZNATE VENECIJANSKE RESTORANE
Bistrot de Venise (click)
- Calle dei Fabbri, 4685, 30124 Venice, Italy
- +39 041 5236651
![]() |
Aperitiv |
A Beccafico (click)
San Marco 2801 | Campo Francesco Morosini / Santo Stefano, 30124 Venice, Italy 00390415274879
![]() |
Terasa |
Osteria Alle Testiere (click)
- Sestiere Castello, 5801
- 30122 Venezia, Italy
![]() |
Restaurant |
- Santa Croce, 656, 30135 Venice, Italy
- 041 5242760
![]() |
Recioto della Valpolicella |
Pizzeria Trattoria All'Anfora (click)
![]() |
Terasa |
- Riva degli Schiavoni 4149, 30122 Venice, Italy
- 0415205044
![]() |
Fiori di Zucchini - Cvijeće tikvice |
- Cannaregio 1885, 30121 Venice, Italy
- +39 (0)41 5241026
![]() |
Bar |
Sangal Venice Restaurant (click)
![]() |
Restaurant |
- Campo Santa Marina 5911, Venice, Italy
- 041-528-5239
![]() |
Gondola |
Osteria Giorgione (click)
- Cannaregio, 4582/A, 30131 Venice, Italy
- +39 041 5221725
![]() |
Carpaccio |
Odlična tmosfera. Hrana autentična i vrlo ukusna ali cijene su prilično visoke. Predjela su oko 10 eura, jela od tjestenine negdje također oko 10 eura.Vino kuće je 20 eura boca. Pivo je 5 ili 6 eura. Tijekom boravka u svom hotelu trebate rezervirati mjesto u ovom restaurantu kako bi bili sigurni da će te dobiti stol. To je malen restaurant pa ako ne rezervirate ne očekujte prazno mjesto. Pobrinite se da dobijete dobre upute za dolazak do ovog restorana, jer cijeli je grad kao labirint, a ovaj restoran je iza crkve na ulici. Zamolite za specijalitete kuće jer ponekad bi mogli imati nešto što nije na meniju.
Osteria - Enoteca ai artisti (click)
![]() |
Carpaccio |
Ugodan mali, prijateljski, učinkovit i opušten restaurant. Velik izbor vina na čaše, u pismenom, vrlo razumne cijene i odlična kvaliteta hrane. Jednostavna jela, velike porcije, vrhunski pripremljeno.Ako tražite fancy kuhinje biti će te razočarani, a ako ste za jednostavna jela (svježa riba, odrezak, zapanjujuće dobra čokoladna torta), po vrlo konkurentnim cijenama, biti će te oduševljeni. Velika vinska karta, konobari gostoljubivi i pružaju dobre savjete pri opise hrane i vina. Za ne mesna jela, preporuke su između utorka i subote. Tada ste sigurni da će te dobiti odlično riblje jelo (trgovina ribom zatvoreno je nedjeljom i ponedjeljkom). Vegetarijanska jela, ako vam se ne jede riba, su više ograničena, ali ćete dobiti odličnu tjesteninu.
Il Milion (click)
- Corte del Milion 5841 | Giovanni Grisostomo, 5841 Venice, Italy
- 041-522-9302
![]() |
Restaurant |
SAN MARCO (Restaurants):
A Beccafico (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
Ristorante La Caravella (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 240.str
Da Mamo (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Da Mamo |
Sangal Venice Restaurant (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Sangal Venice Restaurant |
Bistrot de Venise (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj odličan restaurant poslužuje tradicionalnu venecijansku kuhinju i ima odličnu vinsku kartu, kao i prostoriju za nepušače. U njemu se, kao okupljalištu lokalnih umjetnika i pjesnika, poslijepodne i navečer održavaju kulturna događanja.
![]() |
Bistrot de Venise |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 240.str
Centrale Restaurant Lounge (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Centrale Restaurant Lounge |
Ristorante Antico Martini (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
- S terase ovog elegantnog restorana se pružao pogled na kazalište Firence. Kuhinja se temelji na regionalnim specijalitetima, preporučujemo pačija prsa sa crnim tartufima. Među desertima je ledena pjena s umakom od malina. Na vinskoj listi nude više od 300 vina. Jela se poslužuju do 1 h u noći.
![]() |
Ristorante Antico Martini |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 240.str
Osteria al Bacareto (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria al Bacareto |
Osteria Enoteca San Marco (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Enoteca San Marco |
Sempione (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
Ostaria a La Campana (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ostaria a La Campana |
![]() |
Trattoria Da Fiore |
A la Valigia (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
A la Valigia |
Anima Bella (SAN MARCO) tripadvisor:
![]() |
Anima Bella |
Hard Rock Cafe (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Hard Rock Cafe |
Pasticcceria Marchini (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
Acqua Pazza (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Acqua Pazza |
De Pisis (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
De Pisis |
Ostaria alle Botteghe (SAN MARCO) tripadvisor:
![]() |
Ostaria alle Botteghe |
Ai Rusteghi (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
I Rusteghi |
Gelato Fantasy (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Gelato Fantasy |
Al Conte Pescaor (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
- Isplati se potražiti ovaj maleni restoran zbog odlične ribe. Unatoč lokaciji, gosti su uglavnom ovdašnji stanovnici, što jamči kvalitetu hrane.
HK Wine Bar & Restaurant (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
HK Wine Bar & Restaurant |
Rosticceria S.Bartolomeo S.R.L. (SAN MARCO) tripadvisor:
![]() |
Rosticceria S.Bartolomeo S.R.L. |
La Cusina (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
La Cusina |
![]() |
Ristorante la Feluca |
Al Graspo de Ua (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
- Smješten u tri malene prostorije koje su nekada bile dio sakristije crkve San Bartolomeo, ovaj restoran ima dobru, ali skupu venecijansku hranu. Isplati se kušati antipasto od kozica, artičoka i rikule, a među glavnim jelima nudi se i filet John Dory.
Ristorante Al Graspo de Ua
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 240.str
- Ovaj restoran visoke kvalitete s brodskim podom jedinstven je u Veneciji po tome što ne poslužuje ribu ni plodove mora. Među zanimljivim antipastima su patlidžani "in saou" (u slatko - kiselom umaku nalik na ocat), a nude i razna crvena vina. Ovdje poslužuju i vegetarijansku hranu.
Ristorante La Terrazza (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante La Terrazza |
Bacaro Jazz Ristorante (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Bacaro Jazz Ristorante |
Le Campane (SAN MARCO) tripadvisor:
![]() |
Le Campane |
Osteria Alla Botte (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Alla Botte |
Bar Al Campanile (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Bar Al Campanile |
CANNAREGIO (Restaurants):
Algiubagio (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Algiubagio |
Osteria L'Orto dei Mori (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria L'Orto dei Mori |
Osteria Giorgione (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
Boccadoro (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Boccadoro |
Il Milion (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Il Milion |
Vini da Gigio (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovdje se priprematradicionalna venecijanska kuhinja s modernim detaljima. Gnochetti sa škampima i radičem su odlični, a među desertima se izdvaja crema frita alla veneziana. Rezervacije se preporučuju.
![]() |
Vini da Gigio |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Un Mondo Di Vino |
Dalla Marisa (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Dalla Marisa |
Trattoria Casa Mia (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Casa Mia |
Gam-Gam (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Gam-Gam |
Hosteria Al Vecio Bragosso (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Hosteria Al Vecio Bragosso |
Restaurant Malibran (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj restoran nudi mnoga venecijanska jela. Topla salata od riba iz lagune je vrlo ukusno predjelo, a među glavnim jelima nude jegulju i iverak s crnim maslacem i kaparima.
![]() |
Restaurant Malibran |
![]() |
La Colombina Di Sigfrido e Domenico |
Al Timon (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Timon |
Le Balthazar (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Le Balthazar |
Vecia Cavana (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
Alla Fontana (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Alla Fontana |
Taverna del Campiello Remer (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
Al Fontego dei Pescatori (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
- Sva je hrana u restoranu Al Fontego dei Pescatori dobra, no među zanimljivijim jelima su jastog i tagliolini s artičokama ili sipama. Zimski je jelovnik poznat po jelima od divljači.Vinska lista je opsežna.
![]() |
Al Fontego dei Pescatori |
![]() |
Quanto Basta |
Bacaro Osteria Barababao (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Bacaro Osteria Barababao |
Osteria Da Rioba (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
- U ovom ugodnom restoranu među specijalitetima Bacalla alla Vicentina i riblji rižoto. Vinska je lista oskudna, ali odlična.
![]() |
Osteria Da Rioba |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Brek |
Osteria da Alberto (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria da Alberto |
Il Sandolo (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Il Sandolo |
Osteria Bea Vita (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Bea Vita |
Diana (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Diana |
Al Bacco (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj rustikalni restoran poslužuje uglavnom ribu a među najboljim jelima su špageti s umakom od sipe i frittura di pesce (lagano pržena riba). Baccala je također na jelovniku.
![]() |
Al Bacco |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Antica Adelaide |
All'antica mola (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
All'antica mola |
La perla (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
La perla |
Osteria Ca` D`Oro (Alla Vedova) (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Ca` D`Oro (Alla Vedova) |
Bentigodi Osteria Da Francesca (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Bentigodi Osteria Da Francesca |
Trattoria Tre Spiedi (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Tre Spiedi |
Da Gianni (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
Da Gianni |
La Cantina (CANNAREGIO) tripadvisor:
![]() |
La Cantina |
Osteria La Bottega ai Promessi Sposi (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria La Bottega ai Promessi Sposi |
CASTELLLO (Restaurants):
Al diporto da Mario Baffo (CASTELLO) tripadvisor:
![]() |
Al diporto da Mario Baffo |
Osteria Ae Sconte (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Ae Sconte |
Il Ridotto (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Il Ridotto |
Osteria Alle Testiere (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Alle Testiere |
Ristorante Wildner Pensione (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante Wildner Pensione |
Osteria Al Portego (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Al Portego |
Ai Barbacani (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ai Barbacani |
Al Mascaron (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Mascaron |
Marco Polo (CASTELLO) tripadvisor:
![]() |
Marco Polo |
La Mascareta (Osteria-Enoteca) (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
Hostaria da Franz (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
- Smješten iza javnih vrtova, Gasparinijev restoran s terasom uz kanal poslužuje neka od najboljih ribljih jela u Veneciji. Kušajte mladu hobotnicu ili spaghette alla busara (škampi, rajčica i čili).
![]() |
Hostaria da Franz |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
Trattoria Antica Sacrestia (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Antica Sacrestia |
Restaurant Terrazza Danieli (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
- Pogled na uvalu Sv. Marka iz ovog pomodnog hotelskog restorana je veličanstven, kao i hrana i usluga. Rižoti su odlični, jednako kao i vinska lista s isključivo italijanskim vinima.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
Ristorante Al Giardinetto da Severino (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante Al Giardinetto da Severino |
La Boutique del Gelato (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
Ristorante Carpaccio (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante Carpaccio |
Il Nuovo Galeon (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Il Nuovo Galeon |
Alla Rivetta (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Alla Rivetta |
Trattoria Corte Sconta (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
- Obitelj Proietto proširila je ovaj restoran od jednostavne zalogajnice do jednog od najboljih mjesta za večeru u gradu. Prilično ga je teško pronaći, no isplati se radi vrhunskih ribljih jela i domaće tjestenine, a ljeti ih poslužuju u lijepo uređenom vrtu.
![]() |
Trattoria Corte Sconta |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Al Vecio Canton |
Al Covo (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Covo |
Pizzeria Birreria Barbanera (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Pizzeria Birreria Barbanera |
Osteria al Garanghelo (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria al Garanghelo |
Da Carletto (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Da Carletto |
Taverna San Lio (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Taverna San Lio |
Da Bruno (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Da Bruno |
Restaurant Cantina Canaletto (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
Agli Artisti da Piero (CASTELLO) tripadvisor:
![]() |
Agli Artisti da Piero |
Trattoria Giorgione (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Giorgione |
Bacaro Risorto (CASTELLO) tripadvisor:
![]() |
Bacaro Risorto |
Pizzeria alla Strega (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Pizzeria alla Strega |
Trattoria da Nino (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria da Nino |
Do Leoni (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
- Hotelski restoran na dobrom glasu, Do Leoni ima terasu na samoj Rivi. Hrana je venecijanska; scaloppina sa svježim artičokama je posebno ukusna. Među desertima najbolji je gelato al mascarpone s vrućom začinjenom "mostardom" od dunje.
![]() |
Do Leoni |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Ristorante Rosa Rossa |
![]() |
Osteria Dal Pampo |
SAN POLO (Restaurants):
Osteria Da Fiore (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
- Izvanredni riblji specijaliteti u ponudi restorana Da Fiore uključuju ukusni antipasto od plodova mora, ribu na roštilju i fritto misto (miješani prženi plodovi mora). Restoran ima dobru vinsku listu, no kućno bijelo vino također se isplati kušati.
![]() |
Osteria Da Fiore |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
Al Paradiso (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Paradiso |
Antiche Carampane (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Antiche Carampane |
Pronto Pesce (SAN POLO) tripadvisor:
![]() |
Pronto Pesce |
Osteria Bancogiro (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Bancogiro |
Muro Rialto (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Muro Rialto |
Antica Birraria La Corte (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Antica Birraria La Corte |
Trattoria San Toma (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
Osteria Vivaldi (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Vivaldi |
Al Pesador (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Pesador |
S. Aponal (SAN POLO) tripadvisor:
![]() |
S. Aponal |
frary's (SAN POLO) tripadvisor:
![]() |
frary's |
Antico Panificio (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Pizzeria Antico Panificio |
Ostaria Antico Dolo (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ostaria Antico Dolo |
Cantina Do Mori (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj restoranu rustikalnom stilu u San Polu, vodi bivši šef kuhinje Harryjeva bara, no ovdje su cijene mnogo niže. Kuhinja je domaća venecijanska s dobrim antipastima, domaćom tjesteninom i odličnim ribljim jelima. Ukusne slastice su također domaće.
![]() |
Cantina Do Mori |
Alla Madonna (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj veliki živahni, riblji restoran cijele je godine omiljen među Venecijancima jednako kao i među turistima. Rižoto s plodovima mora i riblja juha su odlični, a glavna riblja jela, pržena i s roštilja, uvijek preporučujemo.
![]() |
Alla Madonna |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
Ristorante Do Spade (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante Do Spade |
Al Marca (SAN POLO) tripadvisor:
![]() |
Al Merca |
La Buona Forchetta (SAN POLO) tripadvisor:
![]() |
La Buona Forchetta |
Antica Trattoria Poste Vecie (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj pomodni restoran smješten u blizini ribarnice oglašava se kao najstariji u Veneciji. Među jelima su domaći ravioli i tagliolini, pečeni iverak te impresivan izbor slastica.
![]() |
Antica Trattoria Poste Vecie |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
SANTA CROCE (Restaurants):
Pizzeria Trattoria All'Anfora (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
Ostaria al Vecio Pozzo (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:![]() |
Pizzeria Trattoria All'Anfora |
![]() |
Ostaria al Vecio Pozzo |
La Zucca (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria La Zucca |
Al Nono Risorto (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Nono Risorto |
Ristorante Ribot (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
Gelateria Alaska (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Gelateria Alaska |
Osteria Ae Cravate (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Ae Cravate |
Trattoria Da Ivano (SANTA CROCE)
![]() |
Trattoria Da Ivano |
Osteria Mocenigo da Guido e Luca (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria Mocenigo da Guido e Luca |
Antica Besseta (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj jednostavni obiteljski restorannudi pravu domaću venecijansku kuhinju, uključujući risi e bisi (rižoto sa svježim mladim graškom) u sezoni, te svježu tjesteninu i dobre škampe.
![]() |
Antica Besseta |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
Il Refolo |
Vecio Fritolin (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
Al Prosecco (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Prosecco |
Trattoria la Rosa dei Venti (SANTA CROCE) tripadvisor:
![]() |
Trattoria la Rosa dei Venti |
DORSODURO & GIUDECCA (Restaurants):
Ristorante La Bitta (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
- Ovaj originalni restoran ima lijepi vrt u kojemu ljeti možete jesti na otvorenom. Na jelovniku nema iznenađenja, no hrana je uvijek svježa i domaća.
![]() |
Ristorante La Bitta |
![]() |
Linea D`ombra |
Osteria - Enoteca Ai Artisti (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria - Enoteca Ai Artisti |
Pizza Al Volo (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Pizza Al Volo |
Taverna San Trovaso (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Taverna San Trovaso |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
![]() |
La Piscina - La Calcina |
La Furatola (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
La Furatola |
Cantinone Gia Schiavi (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Cantinone `Gia Schiavi` |
Ristorante Riviera (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Ristorante Riviera |
Pane Vino e San Daniele (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Pane Vino e San Daniele |
Gelateria Nico (DORSODURO) tripadvisor:
![]() |
Gelateria Nico |
Ai Gondolieri (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
- Smješten u preuređenoj staroj gostionici, ovaj je restoran u vlasništvu Giovannia Trevisana. Jelovnik je posvećen regionalnoj kulturi a među njegovim specijalitetima su mnoga odlična jela, poput radića iz Trevisa i sformatija od divljeg bilja.
![]() |
Ai Gondolieri |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
L'Incontro (DORSODURO) tripadvisor:
![]() |
L'Incontro |
Il Profeta (DORSODURO) tripadvisor:
![]() |
Il Profeta |
Osteria ai 4 Feri (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Osteria ai 4 Feri |
Locanda Montin (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
- Slavni restoran s umjetničkim i književnim uspomenama može varirati u kvaliteti i usluzi, no vrt je prekrasan, a atmosfera živa. U svom sklopu ima i izložbeno - prodajnu umjetničku galeriju.
![]() |
Locanda Montin |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
- Ova ugodna trattoria u blizini Accademie poslužuje iznimno ukusan risotto terra mare (mješavina plodova mora, povrća i vrganja) uz dobar izbor kućnih vina.
![]() |
Ristorante Cantinone Storico |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 241.str
Al Casin dei Nobili (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Al Casin dei Nobili |
GIUDECCA - restaurants
Skyline Bar (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
Alla Palanca (GIUDECCA) tripadvisor:
![]() |
Alla Palanca |
Harry's Dolci (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
- Otvoren kao bar i točionica čaja, danas je restoran koji poslužuje mnoge specijalitete glavne ustanove. Možete uživati u tjestenini s grahom (pasti e fagioli), carpacciu (marinirane tanke ploške sirove govedine) i jetricama, čemu prethodi koktel Bellini, a slijedi čokoladni kolač kuće. Prodaju i čitav niz namirnica.
![]() |
Harry's Dolci |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 242.str
I Figli Delle Stelle (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
I Figli Delle Stelle |
Hotel Cipriani - Cip's Club (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
- Samo ambijent i stil gotovo su dovoljni da opravdaju cijenu Hotela Cipriani. Blagovaonica sa zrcalima odražava lagunu, dok je ljetna terasa oaza mira. Hrana je maštovita, a vinska lista dobra. Kušajte švedski stol s antipastima prije ostalih specijaliteta, među kojima je riba "iznenađenja" u tijestu.
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 242.str
Altanella (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Altanella |
LIDO, TORCCELO, BURANO, MURANO... (Restaurants):
Trattoria da Romano (BURANO) view a Google map: tripadvisor:
- Utemeljen tridesetih godina 20. stoljeća, ovaj ljupki restoran sa sjenovitom terasom u glavnoj ulici na Buranu danas vodi sin prvog vlasnika. Poslužuju izbor odličnih ribljih jela po nižim cijenama nego u Veneciji.
- Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi.
![]() |
Ristorante Parco delle Rose |
Trattoria La Favorita (LIDO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria La Favorita |
Trattoria Africa di Diana Daniela (LIDO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Africa di Diana Daniela |
Locanda Cipriani (TORCELLO) view a Google map: tripadvisor:
Riva Rosa (BURANO) view a Google map: tripadvisor:- Najdalje od kompleksa Cipriani smještena je preuređena ribarska gostionica iz tridesetih godina 20. stoljeća. Među jelima su fritto misto i rižoto pripremljen sa svježim povrćem iz slikovitog kuhinjskog vrta. Ručak u ovom restoranu je dobar izlet, a privatni izletnički brod restorana prevest će vas s Piazze San Marco.
![]() |
Locanda Cipriani |
- literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479. Zagreb: Profil International, 2005., 242.str
![]() |
Riva Rosa |
Al Ponte Di Borgo (LIDO MALAMOCCO) tripadvisor:
![]() |
Al Ponte Di Borgo |
MESTRE, MARGHERA, FAVARO VENETO (Restaurants):
Restaurant da Bepi Venesian (MESTRE) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Restaurant da Bepi Venesian |
Trattoria Alla Pesa (FAVARO VENETO) view a Google map: tripadvisor:
![]() |
Trattoria Alla Pesa |
Nema komentara:
Objavi komentar