RESTAURANTS

  • RESTAURANTI u Veneciji i Venetu poslužuju pretežno italijansku hranu iz regije, a u Veneciji je naglasak uglavnom na ribi. Gdje god krenete, naći će te jednostavnu pripremu hrane , s jelima koja u potpunosti iskorištavaju tradicionalne lokalne sastojke.
Antipasto di Frutti di Mare
  • Za većinu Venecijanaca ručak (pranzo) je oko 12.30, a večera (cena) od 20 pa nadalje, premda restorani zbog mnogih stranih gostiju počinju posluživati večeru ranije.  
  • Restorani mogu biti zatvoreni nekoliko tjedana tijekom zime, a također i dva do tri tjedna tijekom ljetnih godišnjih odmora zaposlenika. Znači, nemojte biti razočarani ako naiđete na zatvorena vrata a baš želite ići u restoran za koji Vas vežu lijepa sječanja ili prije polaska provjerite. 
  • Pronalaženje restorana u Veneciji može biti zbunjujuće, zato koristite plan grada a obavezno prije polaska naučite 6 Venecijanskih gradskih četvrti (sestiere).
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str

Venecijanski spritz

  TIPOVI RESTORANA:
Mjesta na kojima možete jesti u Italiji karakterizira zbunjujuća raznolikost naziva, a i razlike među njima mogu biti znatne.
  • Ristorante je elegantniji od lokala koji se nazivaju trattorija ili osteria, primjerice, i vjerojatno je da će biti skuplji. 
  • Danas postoji i sve veća ponuda fast-fooda i tavole calde, gdje se ne naplaćuje kruh i usluga.  
  • Birreria i spaghetteria su manje elegantna mjesta za jelo, a nude pivo, tjesteninu i lagane obroke; uglavnom će te ih naći izvan same Venecije
  • Dobra pizzeria koristit će peći na drva za pizze; a ako je tako obično su otvorene samo navečer. Ako ne želite čitav obrok za ručak, uvijek možete zastati u baruili kafiću i naručiti neki lagani obrok
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str


    RADNO VRIJEME I NERADNI DANI:
    Anguille in Umido - brudet od jegulja
  • Radno vrijeme doslovno je jednako u cijeloj Veneciji. Od 12.00 do 14.30 za ručak i od 19.30 do 22.30 za večeru. Prema italijanskom zakonu svi restauranti zatvoreni su jedan dan tjedno, a neki osim toga još jednu večer, neradni dani raspodijeljeni su tako da je jedan restoran u svakoj četvrti otvoren.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str


  VEGETARIJANSKA PREHRANA:
  • Italijanima je teško shvatiti vegetarijanstvo, no ako jedete ribu, bez ikakvih problema će te dobro jesti. Ako ne jedete ribu, još uvijek su Vam na raspolaganju razna bezmesna jela jer se mnoga predjela (antipasti), juhe i umaci za tjestenine temelje na povrću. Salate i povrće su uvijek ukusni, a većina lokala rado će Vam poslužiti omlet (frittata) ili niz sireva.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str


   GOTOVI JELOVNICI:
  • U danima kada je Italija izgrađivala svoju turističku industriju svi restorani morali su imati gotove jelovnike. To je uglavnom ukinuto, osobito izvan glavnih turističkih središta. Restorani često imaju tzv. menu turistico oglašen na zidu prema ulici, ali ne i u stvarnoj ponudi. Takvi jelovnici, ako ih pronađete, obično su jednolični i ne nude mogućnost kušanja prekrasne raznolikosti lokalne kuhinje.
  • Ako nemate mnogo novaca, bolje je naručiti dobru tjesteninu i salatu, što je prihvatljivo svuda osim u najpomodnijim mjestima. Menu gastronomico je gotov jelovnik koji se sastoji od šest ili sedam jela, što će Vam omogućiti da kušate čitavu paletu specijaliteta šefa kuhinje.

Spaghetti alle Vongole
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str


   KOLIKO PLATITI:
  • Pristojbe za prijevoz mogu povećati cijenu osnovnih usluga pri dolasku u Veneciju i do 30 posto, što djelomično objašnjava visoku cijenu hrane. Ujeftinijim mjestima i pizzerijama možete pojesti obrok od dva jela s pola litre vina za oko 10 do 15 €. Obrok s tri jela stoji oko 18 do 25 €, a u pomodnim restoranima možete ga platiti i između 50 i 70 €. 
  • Gotovo svi restorani naplaćuju posebno kruh (pane e coperto), obično od 1 do 3 €. Mnogi dodaju i 10 posto naknade za uslugu (servizo) na račun (il conto) pa zato uvijek provjerite je li to slučaj. Premda je napojnica stvar Vašeg izbora, prihvatljiv iznos je 12 do 15 posto. 
  • Restorani su zakonom obvezani izdati Vam račun (una ricevuta fiscale). Komadići papira s nečitljivim črčkarijama su nezakoniti i vaše je pravo zatražiti pravi račun. Najprihvaćenije sredstvo plaćanja je gotovina, no mnogi restorani prihvatit će plaćanje najpoznatijim kreditnim karticama. Čekovi s pripadajućim čekovnim karticama prihvaćeni su pri rezervaciji.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 234.str i 235. str.

                                                                                                         
   REZERVACIJE:
Risotto alle Seppie - Crni rižot od sipe
  • Bez obzira na raspon cijena, najbolji restorani u Veneciji uvijek su puni, stoga je najbolje rezervirati stol, osobito ako do restorana dulje putujete čamcem. Ako restorani nemaju mogućnost rezervacije, pokušajte doći ranije kako bi ste izbjegli čekanje.            
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 235.str


   ODIJEVANJE ZA IZLAZAK NA VEČERU:
  • Italijani se općenito vole lijepo odijevati i uređivati pa ni izlazak na večeru nije izuzetak. No to ne znači da žene u restoranu moraju imati večernje haljine niti da muškarci moraju imati kravatu te će te se rijetko osjećati neprikladno odjeveni bez sakoa. Elegantna ležerna odječa opće je pravilo i za muškarce i za žene.
Carpaccio
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 235.str


   JELOVNIK ILI KAKO NARUČITI:
  • I ručak i večera u restoranima slijede isti primjer i obično počinju antipastom ili predjelom (plodovi mora, masline, goveđi carpaccio, slanina, salama), nakon čega slijedi PRIMO (juha, riža ili tjestenina). Glavno jelo ili SECONDO bit će riba ili meso, posluženi sami, uz povrće (contorni) ili sa salatom (insalata). Prilog nikada nije uključen u cijenu glavnog jela. Za kraj će te vjerojatno moći birati između voća (frutta), deserta (dolce) ili sira (formaggio), ili možete odabrati kombinaciju svega toga. Kava - italijani uvijek piju espresso, nikada cappuccino - naručuje se i poslužuje na kraju obroka, često uz digestivo. U jeftinijim restoranima, jelovnik (il menu) može biti napisan kredom na ploči ili će Vam konobar jednostavno reći koja su jela dnevni specijaliteti kada sjednete za stol.                                                                                                        
Palenta
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 235.str


   ŠTO  JESTI  U  VENECIJI!!?
  • Tradicionalni venecijanski specijaliteti temelje se na najsvježijim sezonskim sastojcima, mesu i siru s kopna te velikom izboru riba i plodova mora. Ovdje se jede tjestenina, kao i u cijeloj Italiji, no tipična je palenta, načinjena od kukuruznog brašna, kao i mnoge vrste rižota a sa kopnu dolaze neke poznate salame.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 236.str


  ŠTO  PITI  U  VENECIJI?
  • Italija proizvodi vino više od 3000 godina, a proizvodnja u Venetu odraz je toga, s najvećim količinama vrhunskih DOC (Denominazione di Origine Controllata) vina u Italiji. Ta regija proizvodi obilje različitih vina, među kojima nisu samo slavna vina kao što su soave, valpolicella i bardolino, nego i mnoga druga s odličnim omjerom cijene i kvalitete. Premda su italijani uz jelo skloni piti laganija vina, ovo je područje poznato i po nekim odličnim jakim vinima. Poznat je italijanski digestivo, grappa, što se proizvodi u ovom dijelu zemlje, a obrocima često prethodi aperitivo ili čaša lokalnog prošeka.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 238.str

  CRVENA VINA:
  • Crvena u Venetu proizvode se uglavnom oko Bardolina i Valpolicelle između Verone i jezera Garda. Izrađena uglavnom od grožđa corvina, obićno su lagana i voćnog okusa, no kvaliteta im se može razlikovati pa se isplati potražiti pouzdana imena. 
  • Valpolicella dolazi u nekoliko oblika. Osim normalnog pitkog vina, postoji i kao ripasso, bogat bojom i jačinom što se dobiva maceracijom ljuski grožđa prije prešanja. Recioto della Valpolicella je sasvim drukčije vino, bogatog okusa i slatko, a proizvodi se od odabranog grožđa sušenog na zraku. Neka recioto vina prolaze daljnju fermentaciju da bi se uklonila slatkoća i daju jaki, suhi Recioto Amarone. To su neka od najjačih prirodnih alkoholnih vina na svijetu i vrlo su ukusna, ali i skupa. Odlična crvena vina proizvode proizvođači kao što su Venegazzi i Maculan od sorti grožđa cabernet suvignon i merlot. 
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 238.str

  BIJELA  VINA:
  • Veneto proizvodi više bijelog nego crvenog vina, a većina tih vina dolazi iz vinograda oko grada Soave, smještenog na vrhu brežuljka. Ta vina mogu biti jednolična, no sve veći broj proizvođača pokušava poboljšati imidž soavea. 
  • Bianco di Custoza, "super soave" bogatog okusa s istočnih obala jezera Garda, vrijedi kušati. Breganze je ime koje se isplati potražiti, a Macullan je vodeći u proizvodnji svježih, čistih, ne pretjerano skupih vina i desertnih vina svjetske klase. 
  • Gambellara se pravi uglavnom od grožđa garganega iz Soavea i rijetko je loše kvalitete. Venegazzi je još jedan proizvođač kojemu možete vjerovati kad je riječ o kvaliteti bijelih vina.  
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 239.str

   VINSKE  LISTE:
  • Italijanska vina klasificirana su prema četiri razine kvalitete. Počevši od vrha, status DOCG (Denominazione di Origine Controllata Garantita) dodjeljuje se malom broju italijanskih regija koje uzgajaju grožđe od kojih ni jedna nije u Venetu. Većina kvalitetnih vina - više od 250 u cijeloj Italiji - ulazi u kategoriju DOC (kao i DOCG, ali bez garancije) i to su dobra kvalitetna vina. IGT (Indicazione Geografica Tipica) je nova kategorija u Italiji, koja odgovara popularnoj francuskoj Vin de Pays. Posljednja kategorija je vino da tavola ili stolno vino no, zbog strogih italijanskih zakona, mnoga su odlična vina svrstana u tu kategoriju.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 238.str

    PROSECCO:
  • Pjenušavo vino iz Veneta, prosecco, savršeno je bilo kao osvježavajući lagani aperitivo, bilo uz jelo. Potječe iz Conegliana središtu najbolje italijanske škole za vinare i prodaje se kao secco (suho), ili amabnile (srednje slatko), te kao frizzomate ili spumantte (polu pjenušavo i pjenušavo). Odlično paše uz voće i uz plodove mora, a prosecco je tradicionalna baza za belini ukusan aperitiv od dva vina pomiješana sa svježim sokom breskve.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 239.str

   APERITIVI  I  OSTALA  PIĆA:
  • Italijanski aperitivi uglavnom se temelje na vinu i to su gorka pića biljnog okusa poput martinija i camparija. Manje su poznati biljni Punte e Mes, Cynar (načinjen od artičoke) i narančasti Aperol koji je dobro pomiješati s bijelim vinom i sodom. Cordino je popularno bezalkohlno piće. Za smirivanje želuca nakon obilnog obroka to su amari i digestivi. Isplati se kušati montenegro i ramazzoti, a grapa, destilirana iz vinskog taloga još je jedno omiljeno piće. Lokalni specijalitet Trevisana pomiješan je s ekstraktom crvenog radića iz Trevisa. Italijanski konjak može biti prilično uljast, no pouzdano ime je Vecchia Romagna.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 239.str

  LAGANA  PIĆA:
  • Italijanski voćni sokovi u bocama su dobri, a ima ih u raznim okusima poput kruške, marelice i breskve. Mnogi će Vam barovi istisnuti sok, sprematta od svježe naranče (arancia) ili grejpa (pompelmo), na licu mjesta. Frulato je ledena mješavina mlijeka i svježeg voća.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 239.str

   KAVA:
  • Kava je sastavni di života u Italiji. Mliječni cappuccino s čokoladnim mrvicama pije se za doručak, a malene šalice snažnog crnog espressa tijekom cijelog dana. Ako volite kavu s mlijekom, odaberite caffe con latte ili sa samo malo mlijeka, caffe macchiato. Crna kava koja nije jaka je caffe lungo, doppio je posebno jaka, dok je correto kava sa dosta alkohola.
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 239.str


OSVRT  NA  NEKE  POZNATE  VENECIJANSKE  RESTORANE

Bistrot de Venise (click)

  • Calle dei Fabbri, 4685, 30124 Venice, Italy                          
  • +39 041 5236651 
Aperitiv
Vrhunski uređen, u Venecijanskom stilu. Svoju pomalo skupu hranu opravdava vrhunskom kvalitetom, raznolikošću, svježom ribom, tartufima, čokoladnim eksperimentima...400 godina star Menu čini jedan dio velike tradicije koja drži ovaj restaurant u vrhu velike Venecijanske gastronomske ponude. Atmosfera i gostoprimstvo vrhunsko. Velik izbor vina jednostavno vas vuče na ponovni dolazak. Odlična ocjena...

A Beccafico (click)
Terasa
Viske ocjene svih posjetioca. Također traži rezervaciju!! Uvijek puni restauranti garantiraju svježinu i kvalitetu ponude. Sicilijanska vina prednjače u ponudi vina. Hrana i usluga odlična, riblji menu, školjke, škampi, riba, riblje juhe, morski plodovi, također i špageti, tjestenina, pizza... Atmosfera vrhunska. Osoblje je vrlo gostoljubivo. Restaurant je 15 min od Trga Sv. Marca tako da nije daleko ni za poći ni za vratiti se. Cijene su prihvatljive i nije skupo.. 7 - 50 euro Odlična ocjena..

 Osteria Alle Testiere (click)    
Restaurant
Rezervacija u ovom restaurantu ne važi (nije sigurna) na dulje vrijeme pa stoga ne rezervirajte daleko u naprijed. I kada ste rezervirali znajte da je bolje provjeriti još koji put. Hrana je vrhunska, kapari, školjke, jakobove kapice, škampi, morski plodovi, sir, vino... Restaurant je američkog tipa a neke ocjene hrane nisu zadovoljavajuće. Usluga je vrhunska, hrana svježa (velik broj posjetilaca), eksperimenti sa hranom nisu rijetkost. Gosti se često vraćaju... visoka ocjena!!!
Ostaria al Vecio Pozzo (click)

Recioto della Valpolicella
Preporučujemo ovo mjesto! Restaurant je pun nevjerojatne hrane, vrhunske usluge, ozračja i vrijednosti. Zbog velike potražnje zna izostati ponekih vrsta riba, ali još uvijek ima lijepe hrane, posebno rižota. Također ne nedostaju velike količine mesa. Mješoviti roštilji su veliki i raznoliki! Atmosfera je živa, usluga prijateljska, i vrlo lako možete provesti sate i sate tamo a da to ne osjetite. Rezervacija se preporuča.Od vina preporučamo Francesco ili Chateaubriand.


Pizzeria Trattoria All'Anfora (click)
  • S.Croce lista dei bari 1223 | Lista dei Bari, 30174 Venice, Italy
  • 0415240325 |
Terasa
Nalazi se nekoliko minuta hoda od glavne željezničke stanice. Izvan glavne turističke staze.Veliki izbor pizza daje veliku mogućnost izbora za svaki ukus. Veličina pizza je takva da je morate podijeliti. Salate su vrlo dobre. Osoblje je uslužno i ugodno a atmosfera odlična. Za razliku od mnogih restorana u Veneciji koji su turistička zamka, ovaj restoran čini se posjećen od strane Italijana, dakle domaćih gostiju. To je casual restoran. Neke cijene: 4 eura 1 boca vode, 3 - 50 eura boca vina, 18 - 25 eura mediteranske salate, 7 - 20 eura razne pizze...
Met Restaurant (click)
Fiori di Zucchini - Cvijeće tikvice
Elegantne okruženje i savršena usluga, baš kao što se očekuje od restauranta sa dvije zvjezdice. Neki kolegiji su bolji od drugih ovisi o ukusima. Jakobove kapice serviraju se sirove kao i obično. Tjestenina  al dente, janjetina s umakom od gljiva, goveđi obrazi i valpolicella s tjesteninom. Dobar Moscato za desert.Vinska karta je dobra, nije skupa (oko 40 eura) a osoblje velikodušno, tako da znaju otvoriti i nekoliko boca, čak i ako samo želite čašu od svake. Preporučio bih ga ako ste u potrazi za luksuznim obrokom u Veneciji a želite jesti u prekrasnom okolišu. Probajte menue iznenađenja za 125 eura sa 13 kolegija! Jedinstveno iskustvo! Usput, Met Restaurant nalazi se samo kratko od Piazza San Marco
Taverna Ciardi (click)
Bar
Hrana je jednostavna, ali i ukusna. Nalazi se u mirnoj sporednoj ulici daleko od gužve i turističkog ludila kod Sv. Maraka. To malo mjesto u Cannaregio je teško naći. Ne vjerujte Google map smjerovima jer zapravo prikazuje 2 različita mjesta. To je vrlo popularano mjesto pa se pobrinite za rezervaciju.To je u stvari bar, koji služi hrana kao pravi restaurant. Meni je ograničen, ali dobro. Palenta sa škampima, špageti Ciardi koji se mijenjaju ovisno o tome što su - dagnje, škampi ili drugi morski plodovi, flavorful juha... Duhoviti škampi špageti su također dobari, ali čuvajte se što to znači kada kažu duhoviti!! Kolač s jabukama i kruškama je ukusan  kao i panna cotta s medom. Vrlo opuštena atmosfera, dobro vino, prijateljska usluga. Cijene su razumne.

Sangal Venice Restaurant (click)
Restaurant
Ako ste propustili ovo onda ste propustili najbolji restoran u Veneciji - zapravo to je dobar razlog za otići do Venecije. Svako jelo je fantastično, kao što je ukusno za oči tako i za nepce i uistinu jedinstveno. Usluga slijedi kuhinju - odlična. Jakobove kapice, brancini, desert od ananasa i maslinovog ulja, sladoled...da sladoled je zapravo ukusan. Porcije nisu Bog zna kako velike. Ali to je skupo. Restaurant koji je na visokoj razini ali skup! Prestižan restaurant, nije za svačiji džep, prelijepa terasa na vrhu, blizina Sv. Marca itd...
L'Osteria di Santa Marina
Gondola
Hrana je izvrsna a i usluga je pažljiva i prijateljska. Restoran se nalazi na mirnom trgu te je upravo savršen za blagovanje. Restoran je zatvoren ponedjeljkom kao što i svježa riba nije dostupna ponedjeljkom, kao što i Mlečani ne jedu ribu u nedjelju navečer. Šarmantan interijer. Fina usluga i izvrsna hrana. Bouche  lignje na palentu, sva kvalitetna riba savršena, s nekim zanimljivim okusima. Ne uvijek u tradicionalnom stilu Venecije, (što ovaj  restaurant jest), ali glavni kuhar ovdje radi neke eksperimente savršenog okusa. Crna tjestenina s jastogom u umaku je savršenstvo samo po sebi. Sirova riba, carpaccio, također vrhunska... Vinska karta je vrlo dobra. Cijena je 40-50 eura po osobi, ali se čini razumna s obzirom na dobru hranu.Vuče na povratak...

Osteria Giorgione (click)

Carpaccio


Odlična tmosfera. Hrana autentična i vrlo ukusna ali cijene su prilično visoke. Predjela su oko 10 eura, jela od tjestenine negdje također oko 10 eura.Vino kuće je 20 eura boca. Pivo je 5 ili 6 eura. Tijekom boravka u svom hotelu trebate rezervirati mjesto u ovom restaurantu kako bi bili sigurni da će te dobiti stol. To je malen restaurant pa ako ne rezervirate ne očekujte prazno mjesto. Pobrinite se da dobijete dobre upute za dolazak do ovog restorana, jer cijeli je grad kao labirint, a ovaj restoran je iza crkve na ulici. Zamolite za specijalitete kuće jer ponekad bi mogli imati nešto što nije na meniju. 

Osteria - Enoteca ai artisti (click)
Carpaccio

Ugodan mali, prijateljski, učinkovit i opušten restaurant. Velik izbor vina na čaše, u pismenom, vrlo razumne cijene i odlična kvaliteta hrane. Jednostavna jela, velike porcije, vrhunski pripremljeno.Ako tražite fancy kuhinje biti će te razočarani, a ako ste za jednostavna jela (svježa riba, odrezak, zapanjujuće dobra čokoladna torta), po vrlo konkurentnim cijenama, biti će te oduševljeni. Velika vinska karta, konobari gostoljubivi i pružaju dobre savjete pri opise hrane i vina. Za ne mesna jela, preporuke su između utorka i subote. Tada ste sigurni da će te dobiti odlično riblje jelo (trgovina ribom zatvoreno je nedjeljom i ponedjeljkom). Vegetarijanska jela, ako vam se ne jede riba, su više ograničena, ali ćete dobiti odličnu tjesteninu. 

Il Milion (click)

Restaurant
Većina restorana u Veneciji su turističke zamke (ili bijedna hrana ili vrlo skupo). Il Milion je savršen! Dobra italijanska hrana i ne turističke i razumne cijene (za Veneciju).Restoran se nalazi na maloj uličici nasuprot drugog restorana.Ima crvene karirane stolnjake i konobare u tradicionalnim crno-bijelim odijelima. Mjesto je autentično. Prema njihovoj web stranici, Il Milion je najstariji još uvijek operativni restoran u Veneciji (preko 300 godina) i nalazi se u zgradi u kojoj je živjela obitelj Marca Pola. Restoran je dobio ime po knjizi koju je napisao Marco Polo o svojim avanturama.  Neke cijene: 6 eura povrće na žaru za predjelo; 8 eura kapice na žaru za predjelo; 8 eura teletina na žaru; 8 eura tjestenina s dagnjama; 6 eura tiramisu; 5 eura boca vode; 5,60 eura vino kuće. Kuhar / vlasnik Roberto Bocus priprema svako jelo zasebno i sve je vrhunski pripremljeno. Npr: Marinirani losos u krvi naranče, dimljena govedina i slanina s uljem i limunom .. sve svježe i sve domaće. 


SAN MARCO  (Restaurants):

A Beccafico (SAN MARCO)  view a Google map:  tripadvisor:


 
A Beccafico

Ai Mercanti (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Ai Mercanti

Ristorante La Caravella (SAN MARCO)  view a Google map:  tripadvisor:
  • Jedan od dva restorana u hotelu Saturnia, La Caravella je uređen tako da mu unutrašnjost sliči venecijanskoj galeriji iz 16. stoljeća. Hrana je izvanredna, s cijelom paletom maštovitih jela među kojima su i juha od jastoga te bigoli i škampi u šampanjcu.

                                    Restaurant   La Caravella  
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str 
 
Da Mamo (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:

Da Mamo

Sangal Venice Restaurant (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Sangal Venice Restaurant

Bistrot de Venise  (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor: 
  • Ovaj odličan restaurant poslužuje tradicionalnu venecijansku kuhinju i ima odličnu vinsku kartu, kao i prostoriju za nepušače. U njemu se, kao okupljalištu lokalnih umjetnika i pjesnika, poslijepodne i navečer održavaju kulturna događanja.

Bistrot de Venise

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str

Centrale Restaurant Lounge (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Centrale Restaurant Lounge

Ristorante Antico Martini (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:
  • S terase ovog elegantnog restorana se pružao pogled na kazalište Firence. Kuhinja se temelji na regionalnim specijalitetima, preporučujemo pačija prsa sa crnim tartufima. Među desertima je ledena pjena s umakom od malina. Na vinskoj listi nude više od 300 vina. Jela se poslužuju do 1 h u noći.

Ristorante Antico Martini
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str

Osteria al Bacareto (SAN MARCO)  view a Google map:  tripadvisor:

Osteria al Bacareto

Osteria Enoteca San Marco (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Osteria Enoteca San Marco

Sempione (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


                                        Ristorante  Sempione
 

Ostaria a La Campana (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Ostaria a La Campana
Trattoria Da Fiore (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


Trattoria Da Fiore

A la Valigia (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


A la Valigia

Anima Bella  (SAN MARCO)  tripadvisor:


Anima Bella
 
Hard Rock Cafe (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:  


Hard Rock Cafe
 
Pasticcceria Marchini (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:

 
PASTICCERIA MARCHINI VENEZIA
 

Acqua Pazza (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:


Acqua Pazza

De Pisis (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


De Pisis

Ostaria alle Botteghe (SAN MARCO)  tripadvisor:   


Ostaria alle Botteghe

Ai Rusteghi (SAN MARCO)  view a Google map: tripadvisor:


I Rusteghi

Gelato Fantasy (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:

Gelato Fantasy

Al Conte Pescaor (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
  • Isplati se potražiti ovaj maleni restoran zbog odlične ribe. Unatoč lokaciji, gosti su uglavnom ovdašnji stanovnici, što jamči kvalitetu hrane.

Al Conte Pescaor

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str 
HK Wine Bar & Restaurant (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


HK Wine Bar & Restaurant

Rosticceria S.Bartolomeo S.R.L. (SAN MARCO)  tripadvisor:


Rosticceria S.Bartolomeo S.R.L.

La Cusina (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:


La Cusina
Ristorante la Feluca (SAN MARCO) tripadvisor:


Ristorante la Feluca

Al Graspo de Ua (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:
  • Smješten u tri malene prostorije koje su nekada bile dio sakristije crkve San Bartolomeo, ovaj restoran ima dobru, ali skupu venecijansku hranu. Isplati se kušati antipasto od kozica, artičoka i rikule, a među glavnim jelima nudi se i filet John Dory.

                                     Ristorante Al Graspo de Ua 

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str
 
Vini da Arturo  (SAN MARCO)  view a Google map: tripadvisor:

  • Ovaj restoran visoke kvalitete s brodskim podom jedinstven je u Veneciji po tome što ne poslužuje ribu ni plodove mora. Među zanimljivim antipastima su patlidžani "in saou" (u slatko - kiselom umaku nalik na ocat), a nude i razna crvena vina. Ovdje poslužuju i vegetarijansku hranu.

Vini da Arturo
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 240.str 
Caffe Florian (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:


                                             Caffe Florian
 
Ristorante La Terrazza (SAN MARCO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante La Terrazza

Bacaro Jazz Ristorante (SAN MARCO) view a Google map:  tripadvisor:


Bacaro Jazz Ristorante

Le Campane  (SAN MARCO) tripadvisor:  


Le Campane

Osteria Alla Botte (SAN MARCO)  view a Google map: tripadvisor:   


Osteria Alla Botte

Bar Al Campanile  (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Bar Al Campanile


            
CANNAREGIO (Restaurants):

Algiubagio (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Algiubagio

Osteria L'Orto dei Mori (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria L'Orto dei Mori

Osteria Giorgione (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


 
OSTERIA GIORGIONE

Boccadoro (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Boccadoro

Il Milion (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Il Milion

Vini da Gigio (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovdje se priprematradicionalna venecijanska kuhinja s modernim detaljima. Gnochetti sa škampima i radičem su odlični, a među desertima se izdvaja crema frita alla veneziana. Rezervacije se preporučuju.

Vini da Gigio
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Un Mondo Di Vino  (CANNAREGIO) tripadvisor:


Un Mondo Di Vino
 
Dalla Marisa  (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


Dalla Marisa

Trattoria Casa Mia (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Casa Mia

Gam-Gam (CANNAREGIO) view a Google map:  tripadvisor:


Gam-Gam

Hosteria Al Vecio Bragosso (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Hosteria Al Vecio Bragosso

Restaurant Malibran (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj restoran nudi mnoga venecijanska jela. Topla salata od riba iz lagune je vrlo ukusno predjelo, a među glavnim jelima nude jegulju i iverak s crnim maslacem i kaparima.

Restaurant Malibran

La Colombina Di Sigfrido e Domenico (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


La Colombina Di Sigfrido e Domenico
 
Al Timon  (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


Al Timon

Le Balthazar (CANNAREGIO) tripadvisor:


Le Balthazar

Vecia Cavana  (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


 
RISTORANTE VECIA CAVANA

Alla Fontana  (CANNAREGIO) tripadvisor:


Alla Fontana

Taverna del Campiello Remer (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


 
Taverna Campiello Remer
 
Al Fontego dei Pescatori  (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:
  • Sva je hrana u restoranu Al Fontego dei Pescatori dobra, no među zanimljivijim jelima su jastog i tagliolini s artičokama ili sipama. Zimski je jelovnik poznat po jelima od divljači.Vinska lista je opsežna.

Al Fontego dei Pescatori
 
Quanto Basta (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Quanto Basta

Bacaro Osteria Barababao (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


Bacaro Osteria Barababao

Osteria Da Rioba (CANNAREGIO) view a Google map:  tripadvisor:
  • U ovom ugodnom restoranu među specijalitetima Bacalla alla Vicentina i riblji rižoto. Vinska je lista oskudna, ali odlična.

Osteria Da Rioba
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str   
 
Brek (CANNAREGIO) view a Google map:  tripadvisor:


Brek

Osteria da Alberto (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria da Alberto

Il Sandolo  (CANNAREGIO)  tripadvisor:


Il Sandolo

Osteria Bea Vita (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:

Osteria Bea Vita

Diana  (CANNAREGIO) tripadvisor:

Diana

Al Bacco  (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj rustikalni restoran poslužuje uglavnom ribu a među najboljim jelima su špageti s umakom od sipe i frittura di pesce (lagano pržena riba). Baccala je također na jelovniku.

Al Bacco
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Antica Adelaide  (CANNAREGIO)  tripadvisor:


Antica Adelaide

All'antica mola (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


All'antica mola

La perla  (CANNAREGIO) view a Google map: tripadvisor:


La perla

Osteria Ca` D`Oro (Alla Vedova) (CANNAREGIO)  view a Google map:  tripadvisor:


Osteria Ca` D`Oro (Alla Vedova)

Bentigodi Osteria Da Francesca  (CANNAREGIO) tripadvisor:


Bentigodi Osteria Da Francesca

Trattoria Tre Spiedi (CANNAREGIO)  view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Tre Spiedi

Da Gianni (CANNAREGIO) tripadvisor:


Da Gianni

La Cantina (CANNAREGIO) tripadvisor:


La Cantina

Osteria La Bottega ai Promessi Sposi  (CANNAREGIO)   view a Google map: tripadvisor:


Osteria La Bottega ai Promessi Sposi
    

 
CASTELLLO  (Restaurants):

Al diporto da Mario Baffo  (CASTELLO) tripadvisor:


Al diporto da Mario Baffo

Osteria Ae Sconte (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


Osteria Ae Sconte

L'Osteria di Santa Marina (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


 
L` Osteria di Santa Marina

Il Ridotto (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


Il Ridotto

Osteria Alle Testiere (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Alle Testiere
 
Osteria Oliva Nera (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Oliva Nera
Ristorante Wildner Pensione (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante Wildner Pensione

Osteria Al Portego (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Al Portego

Ai Barbacani (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Ai Barbacani

Al Mascaron (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Al Mascaron

Marco Polo (CASTELLO) tripadvisor:


Marco Polo

La Mascareta (Osteria-Enoteca) (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


 
Enoteca Mascareta - Mauro Lorenzon 


Hostaria da Franz (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Smješten iza javnih vrtova, Gasparinijev restoran s terasom uz kanal poslužuje neka od najboljih ribljih jela u Veneciji. Kušajte mladu hobotnicu ili spaghette alla busara (škampi, rajčica i čili).


Hostaria da Franz

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str

Ristorante alla Conchiglia (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


 
Ristorante alla Conchiglia

Trattoria Antica Sacrestia (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Antica Sacrestia

Restaurant Terrazza Danieli (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Pogled na uvalu Sv. Marka iz ovog pomodnog hotelskog restorana je veličanstven, kao i hrana i usluga. Rižoti su odlični, jednako kao i vinska lista s isključivo italijanskim vinima.


                                     Restaurant Terrazza Danieli
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str

Ristorante Al Giardinetto da Severino (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante Al Giardinetto da Severino

La Boutique del Gelato (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


 
LA BOUTIQUE DEL GELATO

Ristorante Carpaccio (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante Carpaccio

Il Nuovo Galeon (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Il Nuovo Galeon

Alla Rivetta  (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Alla Rivetta
 
Trattoria Corte Sconta (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Obitelj Proietto proširila je ovaj restoran od jednostavne zalogajnice do jednog od najboljih mjesta za večeru u gradu. Prilično ga je teško pronaći, no isplati se radi vrhunskih ribljih jela i domaće tjestenine, a ljeti ih poslužuju u lijepo uređenom vrtu.

Trattoria Corte Sconta
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Al Vecio Canton (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Al Vecio Canton

Al Covo (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


Al Covo

Pizzeria Birreria Barbanera  (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Pizzeria Birreria Barbanera
 
Osteria al Garanghelo (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


Osteria al Garanghelo

Da Carletto (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Da Carletto

Taverna San Lio (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Taverna San Lio

Da Bruno (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Da Bruno

Restaurant Cantina Canaletto (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


 
Ristorante Cantina Canaletto

Agli Artisti da Piero  (CASTELLO)  tripadvisor:


Agli Artisti da Piero
 
Trattoria Giorgione (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Giorgione
 
Bacaro Risorto  (CASTELLO)  tripadvisor:


Bacaro Risorto

Pizzeria alla Strega (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:


Pizzeria alla Strega

Trattoria da Nino (CASTELLO) view a Google map:  tripadvisor:


Trattoria da Nino

Met Restaurant (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:

 
Met Restaurant

Do Leoni (CASTELLO) view a Google map: tripadvisor:  
  • Hotelski restoran na dobrom glasu, Do Leoni ima terasu na samoj Rivi. Hrana je venecijanska; scaloppina sa svježim artičokama je posebno ukusna. Među desertima najbolji je gelato al mascarpone s vrućom začinjenom "mostardom" od dunje.

Do Leoni
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Ristorante Rosa Rossa (CASTELLO) tripadvisor:


Ristorante Rosa Rossa


Osteria Dal Pampo  (CASTELLO)  view a Google map: tripadvisor:



Osteria Dal Pampo

 

SAN POLO   (Restaurants):

Osteria Da Fiore (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Izvanredni riblji specijaliteti u ponudi restorana Da Fiore uključuju ukusni antipasto od plodova mora, ribu na roštilju i fritto misto (miješani prženi plodovi mora). Restoran ima dobru vinsku listu, no kućno bijelo vino također se isplati kušati.

Osteria Da Fiore
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Al Paradiso (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Al Paradiso

Antiche Carampane (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Antiche Carampane

Pronto Pesce (SAN POLO)  tripadvisor:


Pronto Pesce

Osteria Bancogiro (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Bancogiro

Muro Rialto (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Muro Rialto

Antica Birraria La Corte (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Antica Birraria La Corte

Trattoria San Toma (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


 
TRATTORIA SAN TOMA
 
Osteria Vivaldi (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Vivaldi

Al Pesador (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Al Pesador

S. Aponal (SAN POLO)  tripadvisor:


S. Aponal

frary's  (SAN POLO) tripadvisor:


frary's
 
Antico Panificio (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Pizzeria Antico Panificio

Ostaria Antico Dolo (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Ostaria Antico Dolo

Cantina Do Mori (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj restoranu rustikalnom stilu u San Polu, vodi bivši šef kuhinje Harryjeva bara, no ovdje su cijene mnogo niže. Kuhinja je domaća venecijanska s dobrim antipastima, domaćom tjesteninom i odličnim ribljim jelima. Ukusne slastice su također domaće.  
 
Cantina Do Mori

Alla Madonna (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj veliki živahni, riblji restoran cijele je godine omiljen među Venecijancima jednako kao i među turistima. Rižoto s plodovima mora i riblja juha su odlični, a glavna riblja jela, pržena i s roštilja, uvijek preporučujemo.

Alla Madonna

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str

Trattoria Da Ignazio (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


 
TRATTORIA DA IGNAZIO  


Ristorante Do Spade (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante Do Spade

Al Marca  (SAN POLO)  tripadvisor:


Al Merca
 
La Buona Forchetta (SAN POLO)  tripadvisor:


La Buona Forchetta

Antica Trattoria Poste Vecie (SAN POLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj pomodni restoran smješten u blizini ribarnice oglašava se kao najstariji u Veneciji. Među jelima su domaći ravioli i tagliolini, pečeni iverak te impresivan izbor slastica.

Antica Trattoria Poste Vecie
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str  

        
SANTA CROCE (Restaurants):

Osteria Antico Giardinetto (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Antico Giardinetto
Al Bacco Felice (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Al Bacco Felice
Pizzeria Trattoria All'Anfora (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Pizzeria Trattoria All'Anfora
Ostaria al Vecio Pozzo (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Ostaria al Vecio Pozzo

La Zucca (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Osteria La Zucca

Al Nono Risorto (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Al Nono Risorto

Ristorante Ribot (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


 
Ristorante Ribot


Gelateria Alaska (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Gelateria Alaska
 
Osteria Ae Cravate  (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Osteria Ae Cravate

Trattoria Da Ivano (SANTA CROCE)


Trattoria Da Ivano

Osteria Mocenigo da Guido e Luca (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:

Osteria Mocenigo da Guido e Luca

Antica Besseta (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj jednostavni obiteljski restorannudi pravu domaću venecijansku kuhinju, uključujući risi e bisi (rižoto sa svježim mladim graškom) u sezoni, te svježu tjesteninu i dobre škampe.

Antica Besseta
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Il Refolo  (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Il Refolo

Vecio Fritolin (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


                                       Osteria Vecio Fritolin 
  
Al Prosecco (SANTA CROCE) view a Google map: tripadvisor:


Al Prosecco

Trattoria la Rosa dei Venti (SANTA CROCE) tripadvisor:


Trattoria la Rosa dei Venti


 
DORSODURO & GIUDECCA  (Restaurants):

Ristorante La Bitta  (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj originalni restoran ima lijepi vrt u kojemu ljeti možete jesti na otvorenom. Na jelovniku nema iznenađenja, no hrana je uvijek svježa i domaća. 

Ristorante La Bitta
 
Linea D`ombra (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Linea D`ombra

Osteria - Enoteca Ai Artisti (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria - Enoteca Ai Artisti

Pizza Al Volo (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Pizza Al Volo

Taverna San Trovaso (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
  • Ovaj veliki prometni restoran na dva kata nalazi se između Accademie i Zattere. Kuhinja je jednostavna i poslužuje pizze i jela od tjestenine

Taverna San Trovaso
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
La Piscina - La Calcina (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


La Piscina - La Calcina

La Furatola  (DORSODURO)  view a Google map: tripadvisor:


La Furatola

Cantinone Gia Schiavi (DORSODURO)  view a Google map: tripadvisor:



Cantinone `Gia Schiavi`

Ristorante Riviera (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Ristorante Riviera

Pane Vino e San Daniele (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Pane Vino e San Daniele

Gelateria Nico (DORSODURO) tripadvisor:


Gelateria Nico

Ai Gondolieri (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
  • Smješten u preuređenoj staroj gostionici, ovaj je restoran u vlasništvu Giovannia Trevisana. Jelovnik je posvećen regionalnoj kulturi a među njegovim specijalitetima su mnoga odlična jela, poput radića iz Trevisa i sformatija od divljeg bilja

Ai Gondolieri
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Ristoteca Oniga (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


 
Ristoteca Oniga

L'Incontro (DORSODURO) tripadvisor:


L'Incontro

Il Profeta (DORSODURO) tripadvisor:


Il Profeta

Osteria ai 4 Feri (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Osteria ai 4 Feri
 
Locanda Montin (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:
  • Slavni restoran s umjetničkim i književnim uspomenama može varirati u kvaliteti i usluzi, no vrt je prekrasan, a atmosfera živa. U svom sklopu ima i izložbeno - prodajnu umjetničku galeriju.

Locanda Montin
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str 
 
Ristorante Cantinone Storico  (DORSODURO) tripadvisor:
  • Ova ugodna trattoria u blizini Accademie poslužuje iznimno ukusan risotto terra mare (mješavina plodova mora, povrća i vrganja) uz dobar izbor kućnih vina.  

Ristorante Cantinone Storico
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 241.str

Impronta Cafe (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:



Impronta Caffè


Al Casin dei Nobili  (DORSODURO) view a Google map: tripadvisor:


Al Casin dei Nobili
 

GIUDECCA - restaurants    

Skyline Bar (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:


 
Skyline Bar
 
Alla Palanca (GIUDECCA) tripadvisor:


Alla Palanca
 
Harry's Dolci (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
  • Otvoren kao bar i točionica čaja, danas je restoran koji poslužuje mnoge specijalitete glavne ustanove. Možete uživati u tjestenini s grahom (pasti e fagioli), carpacciu (marinirane tanke ploške sirove govedine) i jetricama, čemu prethodi koktel Bellini, a slijedi čokoladni kolač kuće. Prodaju i čitav niz namirnica.

Harry's Dolci
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 242.str

I Figli Delle Stelle (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:


I Figli Delle Stelle

Hotel Cipriani - Cip's Club (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:
  • Samo ambijent i stil gotovo su dovoljni da opravdaju cijenu Hotela Cipriani. Blagovaonica sa zrcalima odražava lagunu, dok je ljetna terasa oaza mira. Hrana je maštovita, a vinska lista dobra. Kušajte švedski stol s antipastima prije ostalih specijaliteta, među kojima je riba "iznenađenja" u tijestu. 

 
Hotel Cipriani Venice

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 242.str 
 
Mistra Ai Tre Scalini  (GIUDECCA) tripadvisor:


                                         Mistra Ai tre scalini 

Altanella  (GIUDECCA) view a Google map: tripadvisor:


Altanella


   
LIDO, TORCCELO, BURANO, MURANO... (Restaurants):

Trattoria da Romano (BURANO) view a Google map: tripadvisor:
  • Utemeljen tridesetih godina 20. stoljeća, ovaj ljupki restoran sa sjenovitom terasom u glavnoj ulici na Buranu danas vodi sin prvog vlasnika. Poslužuju izbor odličnih ribljih jela po nižim cijenama nego u Veneciji.

                                        Trattoria da Romano 

  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 242.str 
 
Ristorante Parco delle Rose  (LIDO) tripadvisor:


Ristorante Parco delle Rose

Trattoria La Favorita (LIDO)  view a Google map: tripadvisor:


Trattoria La Favorita

Trattoria Africa di Diana Daniela (LIDO) view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Africa di Diana Daniela
 
Locanda Cipriani (TORCELLO) view a Google map: tripadvisor:
  • Najdalje od kompleksa Cipriani smještena je preuređena ribarska gostionica iz tridesetih godina 20. stoljeća. Među jelima su fritto misto i rižoto pripremljen sa svježim povrćem iz slikovitog kuhinjskog vrta. Ručak u ovom restoranu je dobar izlet, a privatni izletnički brod restorana prevest će vas s Piazze San Marco

Locanda Cipriani
  • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Što putnik mora znati - Restorani, kafići i barovi. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 242.str 
 
Riva Rosa (BURANO) view a Google map: tripadvisor:


Riva Rosa

Al Ponte Di Borgo  (LIDO MALAMOCCO) tripadvisor:


Al Ponte Di Borgo

   
MESTRE, MARGHERA, FAVARO VENETO (Restaurants):

Restaurant da Bepi Venesian (MESTRE) view a Google map: tripadvisor:


Restaurant da Bepi Venesian

Trattoria Alla Pesa (FAVARO VENETO) view a Google map: tripadvisor:


Trattoria Alla Pesa

Nema komentara:

Objavi komentar